Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Известният бизнесмен и бивша барета Алексей Петров е застрелян в София

| обновено на 16.08.23 в 17:57
Снимка: БГНЕС-архив

Известният бизнесмен Алексей Петров е бил намерен застрелян в столичния квартал "Драгалевци". Това потвърдиха пред БНР източници от МВР. На място е имало и жена, по която също е стреляно. Тя е откарана в болница в тежко състояние. По първоначални данни по двамата е стреляно с пушка. Двамата са извършвали преход на Витоша, с трима души охрана, по данни на МВР. Петров често правел подобни преходи.
Роденият през 1962 г. Петров е бивша барета от Специализирания отряд за борба с тероризма. След като напуска баретите, се насочва към частния бизнес. Известен е като собственик на застрахователни компании, включително е основател на компанията за силово застраховане "Аполо и Болкан" от 90-те години на ХХ век. Подсъдим е бил по делото срещу престъпната група „Октопод", занимавала се с рекет и изнудване, но впоследствие е оправдан.
Петров е бил също така съветник на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност" през 2008-2009 г., а известно време и преподавател в УНСС.
На 14 август 2002 г. срещу Алексей Петров е извършен неуспешен атентат, при който е прострелян в гърдите и крака. На 29 октомври 2015 г. отново бе извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него.
Украинецът Роман Логвиненко, осъден като извършител на опита за атентат срещу Петров през 2015 г., е бил освободен предсрочно от затвора през май, съобщава БТА.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28