Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър Мария Габриел е на посещение в Турция

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел днес ще бъде на посещение в Анкара по покана на министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан. По време на разговорите се очаква да бъде обсъден широк кръг въпроси от взаимен интерес. Програмата на Габриел предвижда и официално поднасяне на венец на мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк – основател и първи президент на Република Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05