Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Миндя рок фест" отново събира меломани от цялата страна във великотърновското село

Снимка: Facebook / Mindya ROCK FEST
"Миндя рок фест" за 15-и път посреща гости и знакови музиканти на 25 и 26 август, съобщи основателят на фестивала – политологът проф. Евгени Дайнов. 

На откритата сцена в село Миндя ще се изявят десет групи, като първата вечер на сцената ще се качат популярни български музиканти, като Васил Георгиев - Кръпката, Развигор Попов и др., обединени в групата Г.М.О. – абревиатура, която означава „Георги Минчев Оркестра“. Сред участниците на рок феста откриваме още „Бобо, Тошо и Табаков“, Delta Roosters и Blues Traffic. Тази година се очаква и ново чуждестранно участие в лицето на гръцките музиканти от Sakis Dovolis Trio.

В събота на сцената ще се изявят още пет банди – The Drivers, Hermans Wolf Band, група "Силует“, "Подуене Блус Бенд“ и "Магистри“ – групата на проф. Евгени Дайнов. Тъй като къщите за гости в селото са заети, организаторите са предвидили три палаткови лагера, в които може да се разполагат кемпери и каравани. Колоритният фестивал е ежегоден и се провежда с финансовата подкрепа на Община Велико Търново, като част от нейния културен календар.

За ползите от фестивала за развитието на селото и региона, вижте в публикацията „Рокът и политиката винаги са били свързани“. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15