Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спасителни клубове за бъдеще“ – още една важна кауза, за която помагаме с капачки и кенчета

Снимка: Facebook / kapachkizabudeshte

От началото на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“, болниците в страната са получили 22 кувьоза, 4 детски линейки и още над 40 медицински уреда, необходими за спасяването на новородените. Преди малко повече от година инициативата успя да събере средства и за офроуд линейка, която вече помага на пострадалите в труднодостъпни райони в района на Пловдив. Добрата новина е, че вече е готов и вторият високопроходим автомобил, който ще се използва в София и региона.
 

Това обаче не е всичко, както пишат Лазар Радков и екипът му в страницата им в социалната мрежа. 
Ще се организират т.нар. „Спасителни клубове за бъдеще“, един от които в столицата вече работи. В тях всеки желаещ е добре дошъл, за да се обучи как да действа при наводнения, пожари, земетресения и други застрашаващи живота ни природни бедствия или антропогенни фактори. През септември предстои откриването на още едно подобно място, а желание за създаването на още има заявено от Кюстендил, Стара Загора, Варна, Пловдив и Хасково. Създаването на спасителните клубове не означава, че кампаниите за събиране и рециклиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета са приключили, а напротив – продължават с пълна сила.

Снимки: Facebook / kapachkizabudeshte



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриха обновения ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия

Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..

публикувано на 01.10.24 в 18:53

До края на годината САЩ и България отново ще проведат стратегически диалог

Служебният външен министър Иван Кондов се срещна в САЩ с Джон Бас, и.д. подсекретар по политически въпроси в Държавния департамент. Двете страни са споделили желание следващата сесия на стратегическия диалог между България и САЩ да се проведе до..

публикувано на 01.10.24 в 14:28

Подкрепете своя фаворит за "Будител на годината"

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..

публикувано на 01.10.24 в 14:25