Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спасителни клубове за бъдеще“ – още една важна кауза, за която помагаме с капачки и кенчета

Снимка: Facebook / kapachkizabudeshte

От началото на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“, болниците в страната са получили 22 кувьоза, 4 детски линейки и още над 40 медицински уреда, необходими за спасяването на новородените. Преди малко повече от година инициативата успя да събере средства и за офроуд линейка, която вече помага на пострадалите в труднодостъпни райони в района на Пловдив. Добрата новина е, че вече е готов и вторият високопроходим автомобил, който ще се използва в София и региона.
 

Това обаче не е всичко, както пишат Лазар Радков и екипът му в страницата им в социалната мрежа. 
Ще се организират т.нар. „Спасителни клубове за бъдеще“, един от които в столицата вече работи. В тях всеки желаещ е добре дошъл, за да се обучи как да действа при наводнения, пожари, земетресения и други застрашаващи живота ни природни бедствия или антропогенни фактори. През септември предстои откриването на още едно подобно място, а желание за създаването на още има заявено от Кюстендил, Стара Загора, Варна, Пловдив и Хасково. Създаването на спасителните клубове не означава, че кампаниите за събиране и рециклиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета са приключили, а напротив – продължават с пълна сила.

Снимки: Facebook / kapachkizabudeshte



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34

В Бургас откриват завод за бронирани автомобили

На 1 октомври в Бургас официално откриват първия български завод за бронирани автомобили на компанията International Armored Group (IAG). В базата, разположена на площ от 150 000 кв. м., ще се произвежда българска отбранителна техника по..

публикувано на 01.10.24 в 06:05

Октомври започва със слънчево, но хладно време

Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и на места ще превали. Остава ветровито. Минималните температури ще са между 5 и 10°, в София..

публикувано на 30.09.24 в 19:45