Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесменът Васил Божков се върна в София, задържаха го

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков кацна на Летище София в 15.01 ч. с полет от Дубай. След пристигането си хазартният бос и бивш собственик на ПФК „Левски“ беше задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата. Предстои предявяването на обвинения, както и призоваването му като свидетел по друго досъдебно производство в Софийската градска прокуратура.Срещу Божков, който избяга в Дубай през януари 2020 г., има обвинения за незаконно съхранение на антики, ръководство на организирана престъпна група, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, търговия с влияние, пране на пари, укриване на данъци и др.
През май бизнесменът, който пребиваваше в Дубай, написа във Фейсбук, че е готов да се върне в България като защитен свидетел.
През пролетта на 2022 г. хазартният бос обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция и изнудване бившия премиер Бойко Борисов. Малко по-късно Борисов беше арестуван, а 24 часа след това освободен без повдигнати обвинения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45