Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леко захлаждане и краткотрайни валежи във вторник

Снимка: БТА

През нощта, от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Във вторник, 29 август, преди обяд, над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, с преминаване на студен атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 30° и 33°,в София - около 31°. Над източната половина ще остане предимно слънчево и горещо. По-късно след обяд и там облачността ще се увеличи. Ще продължи да духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 34° и 39°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, по-късно след обяд от запад облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над  планинските масиви от Западна България облачността ще е значителна, предимно купесто-дъждовна. Около и след обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Има условия за градушки. В източните масиви ще е предимно слънчево, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 18°.

В Европа, над по-голямата част от Балканския полуостров, преди обяд ще е предимно слънчево. Облачността ще е значителна над най-крайните западни райони и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. На Пиренейския полуостров ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над северните райони и на места ще превали, а в Португалия ще бъде ветровито. В Западна Европа облачността ще е значителна, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, ще има в Централна и Северна Европа. В отделни северни райони, както и в централноевропейските страни, особено в района на Алпите, валежите ще са значителни по количество. По Средиземноморието вятърът временно ще се усилва, но ще остане слънчево.

В Мадрид ще е 28°, в Париж 22°. Лондон 21°, а в Берлин 19°. В Москва се очакват 16°, в Рим - 25°. В Букурещ 39°, а в Белград 30 °. В Атина 35°, в Истанбул 34 °.

В Азия остава топло - в Тел Авив 28°, в Дубай -41°, а в Кувейт – 37, в Банкок 32° и в Токио 31°.

В Африка температурите ще варират от 35° в Маракеш, 31° в Кайро, 24° в Казабланка до 17° в Кейптаун и 15° в Адис Абеба.

В Северна Америка времето ще е топло - във Ванкувър ще е 23°, а в Отава 23 °. В Чикаго 25°, в Ню Йорк 23°. В Маями 31°, в Мексико сити ще 23°.

В Южна Америка ще е прохладно – в Буенос Айрес ще е 14°, в Рио де Жанейро 19°, в Сантяго де Чиле 15°, а в Лима 22°

В Австралия времето ще бъде приятно топло – в Сидни 19° и Мелбърн 18°, а в Нова Зеландия - хладно: Окланд 11° и Уелингтън 8°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38
Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51