Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Няма да позволим повишаване на цените на тока след либерализацията

Снимка: БГНЕС

Правителството няма да позволи повишение на цената на тока за битовите потребители след пълната либерализация на пазара на електроенергия. Това обяви премиерът Николай Денков преди началото на днешното заседание на кабинета. Изявлението му беше провокирано от опасенията за съществено увеличение на сметките, които предизвика законопроектът за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. 
„Искам да уверя всички български граждани, че това няма да се случи. Предвиден е модел на ценообразуване, който ще запази цената на тока за битовите потребители до средата на 2024 г.“, каза премиерът. След този срок е възможна промяна на базата на решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. Според Денков дори и тогава увеличението няма да бъде по-голямо от няколко процента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Захлаждане и дъжд в понеделник

В понеделник над Западна България ще бъде слънчево, докато над източните райони ще има значителна облачност с валежи от дъжд. В следобедните часове над централните части от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места..

публикувано на 28.04.24 в 18:30

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04