Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев обвини управляващите в задкулисие

Снимка: БГНЕС

Признанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че убитият наскоро някогашен съветник в ДАНС и барета Алексей Петров е посредничил при съставянето на правителството е признание, че държавата се управлява задкулисно. Тази констатация президентът Румен Радев направи пред журналисти при посещението си в Неделино, където откри Националния фолкорен фестивал за двугласно пеене и народна песен.

Според държавният глава няма значение какво говори премиерът Николай Денков, който отрече да познава Алексей Петров и да е участвал в подобни срещи. “Когато държавата се управлява задкусилно, тя е слаба, а когато държавата е слаба, мафията е силна”, изтъкна той.

Управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат. Те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от принципите и нормите на правене на европейска политика”, каза още Румен Радев.

Президентът отново подчерта, че датата на националния празник 3 март е червената линия на народното търпение. “Ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и ако се наложи, чрез всенародно допитване”, добави той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25