Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев обвини управляващите в задкулисие

Снимка: БГНЕС

Признанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че убитият наскоро някогашен съветник в ДАНС и барета Алексей Петров е посредничил при съставянето на правителството е признание, че държавата се управлява задкулисно. Тази констатация президентът Румен Радев направи пред журналисти при посещението си в Неделино, където откри Националния фолкорен фестивал за двугласно пеене и народна песен.

Според държавният глава няма значение какво говори премиерът Николай Денков, който отрече да познава Алексей Петров и да е участвал в подобни срещи. “Когато държавата се управлява задкусилно, тя е слаба, а когато държавата е слаба, мафията е силна”, изтъкна той.

Управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат. Те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от принципите и нормите на правене на европейска политика”, каза още Румен Радев.

Президентът отново подчерта, че датата на националния празник 3 март е червената линия на народното търпение. “Ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и ако се наложи, чрез всенародно допитване”, добави той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05

България днес - 23 август 2024 г.

В „България днес“ този петък се обръщаме към историята. 23 август е Денят на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им и колкото и неприятен да е даден..

публикувано на 23.08.24 в 19:00

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03