Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Православни богослужения на български език в Кьолн

Снимка: Българска Църковна Общност Кьолн-Бон

Православната ни църква в германския град Кьолн поставя началото на неделни богослужения на български език, два пъти мечно. На Фейсбук страницата на Българската църковна общност в Кьолн и Бон се съобщава, че първата литургия ще бъде отслужена на 10 септември, на адрес: Giesselstraße 5 - Marktkapelle St. Mariä Himmelfahrt.

Богослужението започва в 10:30 часа местно време, а непосредствено след него ще бъде отслужен и тържествен водосвет за благословение на новата църковна година и на започващите богослужения в гр. Кьолн, както и за благословение на започващата нова учебна година за учащите. 

В съобщението се отбелязва още, че храмът, в който ще се провеждат службите, е католически и църковната утвар, необходима за извършване на православната литургия и светите тайнства, трябва да бъде закупена със собствени средства.Част от църковната утвар вече е набавена, но за по-голямата част от нея са необходими и доброволни лични пожертвования на миряните от общността.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пуснаха сребърен медал с театрална маска от Хераклея Синтика

Сребърен медал с изобразена древна театрална маска е създаден по повод откриването на античния град Хераклея Синтика край Петрич. Керамичната театрална маска от II-III век, която краси медала, е намерена по време на разкопки и е изложена в..

публикувано на 18.05.24 в 10:28
Участнички в конкурс за красота „Царицата на плажа“. 1936 г.

Модата от средата на XIX в. до средата на XX в. показва Държавният архив

"Модата в огледалото на едно столетие – от средата на XIX в. до средата на XX в." – под това заглавие Държавна агенция "Архиви" представя в експозиция с над 120 снимки и оригинални артефакти промяната в облеклото и аксесоарите в един от..

публикувано на 16.05.24 в 08:30

Празнуваме Томина неделя

С Томина неделя завършва Светлата седмица за православните християни. На този ден Църквата почита паметта на апостол Тома – един от дванайсетте Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Когато мълвата за..

публикувано на 12.05.24 в 10:19