Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти подготвят законови промени за по-строги наказания на шофьорите

Снимка: БГНЕС

Експертна група от магистрати и университетски преподаватели започва преглед на законодателството, засягащо нарушителите на пътя. Целта е да бъдат подготвени законови промени за по-строги наказания на шофьорите, които не спазват правилата за движение. 

“Институциите са една част от проблема с нарушителите на пътя, другата е обществото”, коментира пред БНР депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. По думите му, когато видим, че някой е пил, трябва да му вземем ключа от колата и да го качим на такси. Много от хората подминават темата, защото не са се сблъсквали с нея. Тя обаче засяга цялото общество”, добави народният представител.

Тази вечер граждани отново ще протестират заради прегазеното момче на пешеходна пътека в центъра на София с настояването за по-строг контрол над водачите. Организаторите обявиха, че демонстрациите ще продължат до края на седмицата. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция

Във връзка със зачестилите случаи на инциденти с участието на български граждани на територията на Северна Гърция и територията на Генерално консулство Солун, в това число и случаи на задържани български граждани за носенето на хладно оръжие с дължина на..

публикувано на 23.07.24 в 15:46

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03