Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти подготвят законови промени за по-строги наказания на шофьорите

Снимка: БГНЕС

Експертна група от магистрати и университетски преподаватели започва преглед на законодателството, засягащо нарушителите на пътя. Целта е да бъдат подготвени законови промени за по-строги наказания на шофьорите, които не спазват правилата за движение. 

“Институциите са една част от проблема с нарушителите на пътя, другата е обществото”, коментира пред БНР депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. По думите му, когато видим, че някой е пил, трябва да му вземем ключа от колата и да го качим на такси. Много от хората подминават темата, защото не са се сблъсквали с нея. Тя обаче засяга цялото общество”, добави народният представител.

Тази вечер граждани отново ще протестират заради прегазеното момче на пешеходна пътека в центъра на София с настояването за по-строг контрол над водачите. Организаторите обявиха, че демонстрациите ще продължат до края на седмицата. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05