Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на траур в Царево в памет на жертвите от наводненията

| обновено на 06.09.23 в 09:43
Снимка: архив

Ден на траур в памет на жертвите от наводненията от вторник по Южното Черноморие е обявен за днес в Царево. Празничният концерт в града по случай Деня на Съединението на България се отменя. В морския град българското духовенство ще отслужи молебен за здраве и спасение, предаде кореспондентката на БНР Даниела Костадинова. Потвърдена е гибелта на двама души, други двама се издирват. На територията на цялата община няма сигнали за бедстващи хора. 

Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен и мостът е проходим. Затворен засега остава пътят за Синеморец заради залят мост. Направена е организация за доставяне на храни и напитки за хората в Синеморец. Затруднен остава и достъпът до странджанското село Кости. 

Влошаване на метеорологичната обстановка не се очаква.

Община Приморско също отмени сценичните прояви по повод Деня на Съединението заради бедственото положение в съседната община Царево, а 6 септември ще бъде почетен само с церемония по поднасяне на венци на паметника на Васил Левски. Празничните си програми отмениха и редица други градове в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За Олимпийските игри с любов и гордост по български

Броени дни ни делят от началото на XXXIII Летни олимпийски игри. За трети път в модерната ни история и точно век след последното домакинство най-значимият спортен форум отново ще се проведе във френската столица Париж и родно място на "бащата" на..

публикувано на 25.07.24 в 09:25

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26
Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10