Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков: Най-големите победи се постигат и по мирен начин

Премиерът Денков поднася венец за 138 години от Съединението на България пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг, София - 6 септември 2023 г..
Снимка: БТА

Представители на Българската армия участват в тържествата за отбелязване на 138-ата годишнина от Съединението в цялата страна, съобщиха от Министерството на отбраната. Тържествено беше отбелязана 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и в София пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг. Венци поднесоха премиерът Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев. "Най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин, ако използваме правилно методите на дипломацията, ако намерим съюзници, ако знаем за какво се борим, и имаме обща цел.", отбеляза Денков. След това от Националната гвардейска част беше извършена почетна смяна на караула пред сградата на Президентството.
Денят на Съединението на България беше отбелязан и в Българския теоретичен лицей „Васил Левски“ в столицата на Молдова - Кишинев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10