Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори медал за Петър Мицин на световното по плуване в Нетаня

Снимка: БТА

Световният шампион в плуването Петър Мицин спечели и сребърен медал на първенството на планетата за юноши и девойки в израелския град Нетаня. Той зае второто място в дисциплината 800 метра свободен стил, финиширайки с време 7:49.36. Шейсет и една стотни разделиха българския плувец от победителя Кузей Тунчели от Турция, който постави и нов световен рекорд за тази възрастова група.  

В Израел, Петър Мицин завоюва златото на 400 метра свободен стил, а на 200 метра свободен стил завърши четвърти. Българинът ще участва и в надпреварата на 200 м бътерфлай.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59