Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев понеделник, на места на моменти облаци

Снимка: Светослав Цветанов

През нощта ще е ясно, а в понеделник слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.
По Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще продължи да духа североизточен вятър, ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.
В планините ще бъде предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 14°.
На Балканския полуостров ще е предимно слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има над югоизточните райони, но ще е почти без валежи. Най-ниска ще е температурата в Атина и София - 26°, най-висока - в Скопие (32°)и Белград (33°).
В останалата част на Европа - на Скандинавския полуостров и на Британските острови облачността от запад ще се увеличава и ще има валежи от дъжд, температурите ще се понижават. В отделни райони, главно в Норвегия, валежите ще са значителни по количество. В Португалия, а до вечерта във Франция, Бенелюкс и северните райони на Испания облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места с гръмотевици. Предимно слънчево ще е в останалата част от Централна, Южна, както и в по-голямата част на Източна Европа. Значителна ще е облачността над източните райони на Европейска Русия и там ще има валежи от дъжд. След обяд и в Украйна облачността ще се увеличи, но ще е почти без валежи. Най-ниска температура се очаква в Москва - 20°, а най-висока - в Рим (32°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на брифинг в сградата на Министерски съвет днес, 2 октомври 2024 г.

Мерки на държавните институции след ескалацията в Близкия Изток

Категорично осъждаме продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел, подкрепяме регионалната стабилност и сигурността на държавата Израел, се казва в позиция на Министерството на външните работи, качена в мрежата "Екс".  Заради напрежението..

публикувано на 02.10.24 в 13:17
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Давид Авишай от Израел: За действията на Израел в Газа и Ливан има конкретни причини

С два полета на правителствения "Еърбъс" в рамките на два дни българската държава успя да евакуира 169 българи и членове на техните семейства, които се прибраха у нас от Ливан след ескалация на напрежението там. Автори: Йоан Колев и Гергана Манчева..

публикувано на 02.10.24 в 11:55

Предстоят ни два слънчеви дни

В сряда , 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е..

публикувано на 01.10.24 в 19:55