Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на торта Гараш в Русе

Снимка: БНР-архив

На 16 септември за втора поредна година русенци ще могат да се включат в шоколадовия празник - Фестивал на тортата Гараш.

Гостите на събитието ще имат възможността да преживеят лично емоцията и да се пренесат в атмосферата на времето на Коста Гараш - създателя на рецептата на едноименния сладкиш. За деца и възрастни ще се проведат конкурси, състезания, кулинарни работилници и демонстрации.


Фестивалът на торта Гараш съвпада с изявите на спортни клубове от няколко европейски страни в рамките на проекта „Sports for Green Deal“, реализиран по програма Еразъм+Спорт. В тази връзка събитието ще събере още повече посетители и ще се превърне в двоен празник за града.

Община Русе има желание Фестивалът на торта Гараш да се утвърди като ежегоден и тематичен за региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41