Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство препоръчва да не се пътува до Иран

Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва българските граждани да преустановят пътуванията си до Иран, освен при крайна необходимост. Това се посочва в съобщение на Ситуационния център на министерството.  

„При крайна необходимост от пътуване през предстоящите седмици намиращите се на територията на Ислямска република Иран български граждани следва да проявяват предпазливост, да се информират предварително за ситуацията и да избягват места, където има струпвания на големи групи хора“, съобщиха от министерството. Обръща се внимание, че използването на снимачна техника (смартфони, фотоапарати, видеокамери и др.) в близост до райони на напрежение може да бъде повод за задържане или друга рискова ситуация. При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Техеран.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

В авиобазата край Пловдив няма да има съоръжения за ядрено оръжие

В авиобазата до с. Граф Игнатиево край Пловдив няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие. Това се казва в писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на..

публикувано на 24.07.24 в 11:08
Стокхолм и Отава

Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа

За значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция предупреждават от българското посолство в Стокхолм. В грама на представителството се отбелязва, че безработни, най-често с нисък социален и..

публикувано на 24.07.24 в 10:59

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02