Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачен и дъждовен неделен ден

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В неделя облачността ще остане по-често значителна. На места ще има слаби валежи, а повече по количество и придружени с гръмотевици те ще бъдат главно около и след обяд в западните планински райони. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Минималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 15°, а максималните - между 24° и 29°, в София - около 25°.

В планините облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд, в масивите в Западна България значителни по количество. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, в западните райони - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19°, на 2000 м - около 12°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, преди обяд по-често значителна и на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 24°-26° - близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На Балканите дъжд ще вали в централната част на полуострова. В западните райони ще бъде предимно слънчево, в източните - с разкъсана облачност, след обяд до слънчево време. В Атина ще бъде 31 градуса, в Белград – 30, в Букурещ и Истанбул – 28.

Облачно и с краткотрайни интензивни валежи от дъжд ще бъде времето на Пиренейския полуостров, в Западна Франция и на Британските острови. Превалявания ще има и в Белгия, Нидерландия и северозападната част на Германия. На Скандинавския полуостров, в Централна Европа, в Италия и Средиземноморието ще бъде предимно слънчево и топло за периода. В южната и централната част от Източна Европа също ще бъде предимно слънчево, в северната - с валежи от дъжд, значителни на места във Финландия и северозападните райони на Европейска Русия. В Рим ще бъде 31 градуса, в Мюнхен – 28, във Виена – 27, в Париж – 26, в Мадрид – 24, в Москва – 19, в Санкт Петербург – 18, в Стокхолм – 15.

В Ню Йорк ще бъде 25 градуса, а в Чикаго – 20 и ще превали. Слънчево време се очаква в Мелбърн с 24 градуса и в Кейптаун с 16.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05