Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открито е тялото на пилота от изчезналия хеликоптер

Снимка: Югозападно държавно предприятие

След осемчасово издирване изчезналият вчера хеликоптер и тялото на пилота бяха открити в 50-метрова пропаст, намираща се в труднодостъпно дере на няколко км от село Гърмен.

“Като че ли се е ударил в дърво или точно във върха на склона и е паднал надолу по дерето”, каза Ибрахим Пингов, кмет на гърменското село Горно Дряново и водач на доброволното формирование, достигнало до мястото на катастрофата.

Хеликоптер, излетял тази сутрин, е в неизвестност

Според очевидци по време на излитането е имал много гъста мъгла, която вероятно е повлияла върху управлението на хеликоптера. Те разказаха и че шумът от летателния апарат е спрял след около десет минути.

Селскостопанският хеликоптер, пръскал срещу вредители, е трябвало да се прибере в базата в Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 1 май 2024 г.

Без труд почивката не е сладка, казват старите българи. А и ако работата ви е нещото, което обичате, вие сте истински късметлии. Каквато е и младата Цвети Недкова, с която ще ви срещнем в празничното издание на "България днес". В него ще говорим още за..

публикувано на 01.05.24 в 08:00

Първомайски - за пазара на труда в България и влиянието на изкуствения интелект

Повече от 30 години, след демократичните промени у нас през 1989 г.,  Първи май продължава да е официален празник и неработен ден, но държавната власт вече не се ангажира с организиране на масови прояви, както е било навремето. По-възрастното..

публикувано на 01.05.24 в 05:30

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25