Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първо официално посещение у нас на новия български еврокомисар Илиана Иванова

Илиана Иванова
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще се срещнат днес с комисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. Това е първата официална визита у нас на новия комисар след встъпването й в длъжност като член на Европейската комисия от България. 


Илиана Иванова наследи поста от Мария Габриел и ще бъде комисар до края на октомври 2024 г., когато изтича мандатът на настоящата Европейска комисия. Преди това тя е била член на Европейската сметна палата в Люксембург, депутат от ЕНП и зам.-председател на Комисията по бюджетен контрол и на специалната комисия по икономически, финансови и социални кризи в Европейския парламент. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Президентът Румен Радев представя България на срещата за климата в Дубай

Българска делегация, начело с президента Румен Радев, ще вземе участие в 28-ата сесия на Конференцията на ООН за климата (COP 28)  в Дубай, Обединени арабски емирства . На 2 декември Радев ще направи национално изказване в рамките на Срещата на върха..

публикувано на 01.12.23 в 06:15

Еврокомисарят Паоло Джентилони потвърди в София подкрепата за България в Шенген

На среща с премиера Николай Денков в София европейският комисар по икономика Паоло Джентилони изказа пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната. Еврокомисарят е..

публикувано на 30.11.23 в 15:20

Да създадем положителен дневен ред между България и Северна Македония, призова в Скопие Мария Габриел

Не спирам да повтарям, че България и Северна Македония нямат двустранен проблем, заяви външният министър Мария Габриел, която е в Скопие за срещата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. „България като член на ЕС отстоява..

публикувано на 30.11.23 в 10:02