Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в Министерството на външните работи

Снимка: mfa.bg

Българското Министерство на външните работи обяви 30 септември за Ден на отворените врати. Тези, които изберат да прекарат част от съботния ден във външното ни министерство, ще могат да видят така наречения „Черен мрамор“ – фоайето, през което са преминали стотици официални чуждестранни делегации, и да се запознаят отблизо с работата на различните дирекции. 

В рамките на деня Държавният културен институт към министъра на външните работи ще организира интересни турове, на които гостите ще могат да научат повече за връзките между културата и дипломацията.

Влизането в сградата е организирано в три периода - 10:00-12:00 ч., 12:00-14:00 ч. или 14:00-16:00 ч., като предварително трябва да се запълни формата.

Още от категорията

Кристина де Бройн

Всяко четвърто българско дете живее в риск от бедност

От 2014 до 2021 г. България е успяла да намали детската бедност с 8,3%, сочи доклад на УНИЦЕФ, изследващ 40 страни от ЕС и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Пред „Нова телевизия“ Кристина Де Бройн представител за България на УНИЦЕФ..

публикувано на 10.12.23 в 17:16
Времето остава топло за декември.

Седмицата започва с топло за сезона време и без валежи

В понеделник  минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София 0°. През деня ще е предимно слънчево. Предиобед на места в низините и котловините ще има мъгли и ниска облачност. Привечер от северозапад ще започне заоблачаване. М аксималните..

публикувано на 10.12.23 в 17:11

София подкрепя предложения от Еврокомисията регламент за ГМО храни и фуражи

На 11 декември в Брюксел министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство. На форумът ще се обсъжда искането на Еврокомисията за постигане на общ подход по Предложението за регламент..

публикувано на 10.12.23 в 14:19