Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смесеното гласуване няма да затрудни избирателя, ще има видеонаблюдение

Росица Матева
Снимка: БТА

"Ще се гласува с 3 вида бюлетини в цялата страна, само в София в няколко кметства ще бъдат 4, като хартиените бюлетини ще бъдат с различна дължина в зависимост от броя на кандидатите, които са регистрирани във всяка Общинска избирателна комисия". Това каза пред БНТ заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. По думите ѝ смесеното гласуване няма да затрудни избирателя. Хартиените бюлетини ще се пускат в една кутия, от машинното в друга, за да се улесни вотът и да няма объркване. "Всички мерки за гарантиране на честността на машинното гласуване са предприети. Машините са в частен склад, избран от Министерски съвет", каза още Матева. Тя уточни, че на предстоящите избори ще има видеонаблюдение, като очаква да няма проблеми с него.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55