Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България спира допуска на коли с руска регистрация

До края на ден понеделник, 2 октомври, ще започне да действа забрана за влизане на автомобили с руска регистрация и на територията на България, съобщи пред БНТ директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов.

Преди два дни в позиция на ДПС депутатът Делян Пеевски поиска правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане в страната на автомобили с руска регистрация. Пеевски настоя министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Еврокомисията забрана, която е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. 

Антон Златанов каза, че за товарните автомобили забраната работи от няколко месеца. Мярката за тях е въведена от Еврокомисията на 11 септември и вече е в сила в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия и в Норвегия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45

В Чипровци откриха паметник на Васил Левски

Паметник на Васил Левски вече се издига в Чипровци. Той е дарен на общината от българския онколог и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов по повод празника на града. В присъствието на много жители и гости на Чипровец дарителят и кметът Пламен Петков..

публикувано на 06.09.24 в 16:33

Пловдив чества Съединението и празника на града

Честванията по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Празника на Пловдив започнаха с тържествен молебен в катедралния храм “Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.  Бяха..

публикувано на 06.09.24 в 12:50