Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ПП-ДБ внесе предложения за реформи в службите, ГЕРБ няма да ги подкрепи 

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти за реформи в службите за сигурност.  

По този повод съпредседателят на коалицията Кирил Петков съобщи, че е провел срещи с австрийския външен министър и парламентарни партии и темата е била “Шенген”. “Те заявиха, че най-големият въпрос във връзка с тяхното вето е сигурността на миграционните потоци, сигурността на границите, информационна сигурност”, добави той.  

Според Кирил Петков парламентът също носи отговорност за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и това е причината да бъдат внесени законопроектите. Той изрази надеждата ГЕРБ, която “показва непълна готовност да подкрепи законите”, да промени виждането си. “Един от големите приоритети, за да подкрепим това правителство заедно, беше влизането ни в Шенген”, припомни бившият премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да гласува “за” предложените промени. С действията си в последно време директорите на службите с нищо на са направили впечатление, че трябва незабавно да бъдат свалени”, каза още той.


Още от категорията

Президентът Румен Радев.

Българският президент стана жертва на фалшив видеоклип

Фалшив видеоклип с образа и гласа на българския президент е свален от интернет пространството, съобщиха от пресцентъра на МВР. Незабавните действия от специализираните служби на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) са..

публикувано на 09.12.23 в 15:10

Падна ветото на президента за даряване на бронетранспортьори на Украйна

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху ветото на президента върху Закона за ратифициране на споразумението с Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Против ветото върху дарението на 100..

публикувано на 08.12.23 в 18:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения удължи въведения граничен контрол към Хърватия и Унгария Словенското правителство удължи до 21 декември контрола по границите с Хърватия и Унгария с цел предотвратяване на тероризма, екстремизма и трансграничната престъпност,..

публикувано на 08.12.23 в 11:42