Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Денков ще се срещне с германския канцлер Олаф Шолц

Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков заминава за Берлин, където ще се срещне с федералния канцлер на Германия Олаф Шолц. В рамките на срещата им тази вечер двамата ще беседват по теми, свързани с Шенген, Западните Балкани, войната в Украйна и предстоящите разговори на най-високо ниво в испанския град Гранада. 

На 5 октомври в Гранада Денков ще участва в Третата среща на Европейската политическа общност, на която ще се обсъждат начините Европа да стане по-устойчива, просперираща и геостратегически значима.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пострадалите при пожарите ще могат да се настаняват и в хотели като украинските бежанци

След тежки дни на битка с огъня пожарната обстановка в страната ни е овладяна. Няма опасност от разпространение на пожара, възникнал на гръцка територия в близост до българо-гръцката  граница. От наша страна са осигурени и разположени достатъчно екипи и..

публикувано на 24.07.24 в 13:50

Еврокомисията почти повтори препоръките си от 2023 г. за българското правосъдие

Еврокомисията представи годишния доклад за върховенството на закона в ЕС. Комисията отбелязва промените, приети в Конституцията на България. Остават предизвикателствата пред качеството на законотворческия процес, се посочва в документа. В България,..

публикувано на 24.07.24 в 13:07

Ще се захлади и ще превалява, ще има летни бури с гръмотевици

В четвъртък  над страната ще премине студен фронт с облаци и валежи. Ще има краткотрайни, на места в Централна, Югозападна и Източна България интензивни дъждове с гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°...

публикувано на 24.07.24 в 12:53