Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва строеж на гигантски термален комплекс край София, който ще е в топ 5 на Европа

Снимка: investor.bg

На 30 минути от центъра на столичния град и по-точно в софийското село Равно поле, стартира изграждането на един от най-големите спа комплекси в Европа, научаваме от investor.bg. Новият курорт ще бъде захранен с минерална вода с температура 57,5 градуса и ще има 18 минерални басейна с обща площ от над 4000 м2, както и 20 водни пързалки с обща дължина от 1,2 км, сред които ще е и най-високата в България. Гостите ще се разхождат в просторни зелени площи, засадени с над 500 естествени палми, доставени от различни екзотични дестинации. 


Комплексът ще разполага с 5-звезден хотел с луксозен балнеологичен център, предлагащ оздравителни процедури с минерална вода, сол, кал, електротерапии и пр., ще има и множество заведения за хранене и развлечение, както и казино. Общата разгъната застроена площ ще бъде над 52 хил. квадратни метра. Предвидена е и редовна shuttle автобусна линия, която ще свързва София с новата атракция.


Срокът за осъществяването на проекта е 3 години. Инвеститорите са българска компания с дългогодишен опит в сферата на туристическите услуги и инвестициите в недвижими имоти. След реализацията на проекта той ще е в топ 5 в Европа от гледна точка на мащаба, прогнозират експерти. Най-близкият подобен обект в момента се намира в Букурещ.

Вижте още

Снимки: investor.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05
Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30