Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София маратон" променя движението в столицата в неделя

Снимка: marathonsofia.com

Двадесет и един елитни атлети ще атакуват върховите постижения на "София маратон" тази неделя, 8 октомври. Юбилейното 40-о издание на най-мащабното и популярно спортно събитие на столицата събира на старт общо над 5000 бегачи от рекордните като брой 57 държави в различните дистанции и възрастови групи. Сред маратонците ще има и представители на прочутите школи в дългите бягания от Кения, Мароко, Етиопия и Руанда.

Заради спортното събитие се променя временно организацията на движението в столицата. Стартът и финала на маратона ще бъдат пред Националната художествена галерия на площад "Княз Александър I". Маршрутът преминава последователно през централните улици и булеварди - бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Ген. Гурко", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Княз Александър Дондуков" и продължава към изхода на София по бул. "Владимир Вазов".

От 08:00 часа до 15:30 часа на движението на пътни превозни средства в това число и градския транспорт по трасето на маратона и излизащите на него пресечки ще бъде временно пренасочено по алтернативни маршрути, съобщават от Столичната община.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивал на киселото мляко в Момчиловци

Фестивал на киселото мляко - култура и традиции '2024 започва днес в село Момчиловци, област Смолян, в Родопите. Празникът, който се организира от кметската управа на Момчиловци, китайска фирма-партньор и други, ще продължи до 1 септември...

публикувано на 30.08.24 в 08:05

Каква е цената на изборите в България

В края на октомври, за втори път през настоящата година ни очакват избори за народни представители, този път за 51-ото Народно събрание. От началото на 2021 г. досега, това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни. За вота страната..

публикувано на 29.08.24 в 20:05

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45