Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евакуирани от Израел българи се завръщат с правителствения “Еърбъс”

Снимка: БГНЕС

Правителственият самолет „Еърбъс“, който трябва да превози евакуираните от Израел българи след терористичните атаки на ислямистката групировка “Хамас”, след забавяне вече е излетял от Тел Авив, съобщи “24 часа”.

На летището в Тел Авив имаше 58 сънародници, които очакваха да бъдат качени на 120 местния самолет, за да се завърнат в родината. Те ще бъдат посрещнати на летище "София" от председателя на Народното събрание Росен Желязков, зам.-председателя Филиз Хюсменова и вицепремиера Мария Габриел.

Българи, блокирани на летището в Тел Авив, се завърнаха у нас

По-рано днес пристигна първият пътнически самолет с българи, пожелали да напуснат Израел.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15