Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евакуирани от Израел българи се завръщат с правителствения “Еърбъс”

Снимка: БГНЕС

Правителственият самолет „Еърбъс“, който трябва да превози евакуираните от Израел българи след терористичните атаки на ислямистката групировка “Хамас”, след забавяне вече е излетял от Тел Авив, съобщи “24 часа”.

На летището в Тел Авив имаше 58 сънародници, които очакваха да бъдат качени на 120 местния самолет, за да се завърнат в родината. Те ще бъдат посрещнати на летище "София" от председателя на Народното събрание Росен Желязков, зам.-председателя Филиз Хюсменова и вицепремиера Мария Габриел.

Българи, блокирани на летището в Тел Авив, се завърнаха у нас

По-рано днес пристигна първият пътнически самолет с българи, пожелали да напуснат Израел.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07