Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменени полети по линията София-Тел Авив-София на 12 октомври

МВнР призова отново да се взъдържаме от пътувания до Израел

Снимка: БГНЕС

Заради ескалация на военния конфликт на територията на Израел, авиокомпания „България Еър“ е принудена да анулира полетите FB 571/2 по линията София – Тел Авив – София, планирани за дата 12 октомври 2023 г., съобщават от националния ни превозвач

Отмяната на полетите е свързана с най-високото ниво на риск за обстановката в Близкия Изток, което дават специалистите по сигурност, както и с оглед на засилените мерки за безопасност във въздушното пространство над Израел, уточняват от компанията.

Междувременно, външното ни министерство отново призова българските граждани на територията на Израел да се регистрират в посолството, независимо дали желаят да напуснат Израел или - не. 

„Ситуацията в Държавата Израел остава изключително напрегната, поради което съветваме българските граждани да се въздържат от пътувания в Израел“, се казва още в съобщението на МВнР.

По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Среща на министрите Иван Кондов и Игли Хасани по време на 79-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

За София и Тирана Коридор №8 остава обща стратегическа цел

В Ню Йорк в рамките на есенната сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов се срещна с министъра за Европа и външните работи на Албания Игли Хасани. Те обсъдиха динамиката на двустранните отношения. Изразили са готовност за..

публикувано на 23.09.24 в 12:18

България подкрепя реформирането на ООН

Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации (ООН), за да гарантираме, че тя остава актуална и способна да отговаря на предизвикателствата на 21-ви век. Това послание отправи премиерът Димитър Главчев на Срещата на върха за..

публикувано на 23.09.24 в 08:59
Мариян Иванов със съпругата си Аня и децата им

За 20 години България се е променила в много положителна посока

Животът е същински низ от случайности, които понякога го превръщат в истинска приказка. Една среща по време на българска вечер в дискотека в САЩ променя живота на сънародника ни Мариян Иванов и днес той е щастливо женен за съпругата си Аня, която е..

публикувано на 23.09.24 в 08:10