Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орнитологични разходки в “Борисовата градина” по случай Деня на мигриращите птици

Египетски лешояд
Снимка: Pixabay

Българското дружество за защита на птиците организира днес от 9,00 до 16,00 ч. в столичната “Борисова градина” до Езерото с лилиите наблюдения на птици по случай Международния ден на мигриращите птици.

Ще имаме орнитологични разходки, ще си говорим за мигриращите застрашени видове, за които работим в дружеството – ловния сокол, египетския лешояд, малкия креслив орел, червеногушата гъска, къдроглавия пеликан”, каза Милена Иванова.

Тазгодишният международен ден е посветен на водата и нейната роля в живота на птиците.

От екологичната организация са подготвили щанд с информационни материали. Там ще се събират и дарения за кампанията “Земя под заКрила”, посветена на опазването на царския орел, ловния сокол и европейския лалугер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите падат, очакват се валежи

Във вторник , 10 септември,  времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България няма да..

публикувано на 09.09.24 в 19:35

80 години от преврата на 9 септември 1944-а и смяната на обществения строй в България

На 9 септември се навършват 90 години от преломното събитие, което бележи края на Царство България. В разгара на Втората световна война, когато Съветската армия преминава в настъпление след битката при Сталинград, и достига до Румъния през август..

публикувано на 09.09.24 в 13:16

Космополитен технологичен хъб и един от най-оживените европейски градове – и Vogue възпя прелестите на София

София отново попадна в светлините на прожекторите. Обширна статия на списание Vogue хвърля светлина върху динамичното развитие и уникалния й чар, определяйки я като "най-оживения град в Европа в момента". Българската столица успява да съчетае успешно..

публикувано на 09.09.24 в 11:10