Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев:

Управляващите разиграват грозен политически театър

Снимка: БТА

“Очевидно беше, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и на приоритети, коментира вчерашния вот на недоверие президентът Румен Радев.

Според държавния глава проблемът е че управляващите имат две програми и официалната се изпълнява със спорна ефективност, тъй като е подчинена на неявната, а именно “за превземане на кадровите лостове на властта и за захранване на нашите фирми”.

Най-жизненоважната част в тази неявна програма е ултиматумът за цялост на сглобката чрез опрощаване на старите грехове на коалиционните партньори и тяхното избелване”, добави президентът. По думите му, неуспешният вот на недоверие към кабинета означава “да продължим да наблюдаваме, дори да се наслаждаваме на този грозен политически театър, отблъскващ здравомислещите хора”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Света Богородица с Младенеца

В Разлог откриха шестметрова статуя на Света Богородица с Младенеца

С водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим, в Разлог беше открита шестметрова статуя на Света Богородица с Младенеца. Скулптурата, поставена в центъра на кръговото кръстовище пред многопрофилната болница в града, се вижда от повече от..

публикувано на 12.10.24 в 16:50

С шествие в подкрепа на донорството мотористите сложиха край на мотосезона

Мотошествие в подкрепа на донорството и трансплантацията на органи премина през столичните улици. Под мотото “Да! На живота!” и с маршрут от Националния исторически музей до Народното събрание мотористите сложиха край на тазгодишния мотосезон. В..

публикувано на 12.10.24 в 13:53

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

Страната ни е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, става ясно от проучване на британската компания 1st Move International. Според изследването годишната брутна доходност от наеми у нас възлиза на 4,65%. Същевременно..

публикувано на 12.10.24 в 13:09