Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Остава заплахата за пътуване в държавите край Израел

Снимка: mfa.bg

Покачването на индекса на риск при пътуване до съседните на Израел държави е необходима превантивна мярка, която се обуславя от изключителната динамика на събитията в региона и потенциалното им отражение върху ситуацията по сигурността в съседните на Израел държави. Това посочват от Министерството на външните работи на сайта си. 

Засега обстановката не предполага промени единствено по отношение на организираните групови пътувания, осъществявани с чартърни полети до курортите в Шарм ел-Шейх и Хургада, които обаче следва да отчитат риска от евентуална внезапна промяна на ситуацията, отбелязват от ведомството. Предприетата от министерството мярка цели единствено и само да допринесе за безопасността, здравето и живота на българските граждани. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28

Празник на пъпеша събира в Българево любителите на вкусния плод

На 27 и 28 юли в училищния парк на най-голямото каварненско село - Българево, ще се проведе Празник на пъпеша. Събитието е традиционно за Българево и се провежда за 16-а поредна година. Празничната програма и в двете вечери започва в 19.00 ч. Предвидени..

публикувано на 27.07.24 в 10:56

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25