Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Kris Gran представя дебютния си албум в София

Снимка: Румина Георгиева

Един от най-лиричните млади гласове в родната поп музика – Kris Gran, е готов с дълго работения си и очакван дебютен албум. Името му "Две сърца" обединява песните в него, посветени на любовта. Тази вечер изпълнителят и автор на песни Kris Gran представя албума си с концерт в София.

Зад псевдонима Kris Gran стои Кристиан Грънчаров. От 6-годишен свири на пиано в родния си град Бургас, а когато е на 9, баща му започва да го учи на китара. След като спечели сърцата на всички любители на музиката с участието си в телевизионния формат "Гласът на България" през 2017 г. в отбора на Графа, той завърши "Поп и джаз пеене" и "Педагогика на обучението по музика" в Музикалната академия в София.

Преди три години Kris Gran започна работа по дебютния си албум "Две сърца", който вече е факт. Той съдържа 9 песни, в които поп стилът се смесва с хип-хоп, регетон, диско и дори по-твърдо звучене.

"Песните разказват различни истории. Някои от тях са излезли от фантазията ми, а други – от реални случки в моя живот", споделя Kris Gran, който е автор на музиката и текстовете на всичките си песни. По аранжиментите в "Две сърца" Kris Gran работи с китариста Христо Нейчев и басиста Емилио Мархолев, с които излиза и на сцена за концертите си.

"Две сърца" е реализиран с финансовата подкрепа на Община Бургас, а концертът в столичния бар "Петък", с който Kris ще представи на живо дебютния си албум е с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".


Снимки: Магдалена Михранова, Иван Бъчваров, Румина Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15