Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърнаха се моряците, пожелали евакуация от Ашдод

Снимка: БТА

Четирима души от кораба "Рожен", които поискаха евакуация от израелското пристанището в Ашдод, успяха да се върнат в България. Те кацнаха в София с полет от Тел Авив със закъснение от няколко часа, след като самолетът се върна в Израел заради технически проблем.

„На 7 октомври към 6:30 ч. сутринта видяхме първия черен дим от Газа. Наложи се веднъж и да се местим, след като бомба избухна на 200 метра от нас”, сподели помощник-капитанът Стойчо Ангелов след завръщането. Той добави, че на борда на "Рожен“ са останали 17 души - 12 българи и петима украинци.

Корабът за насипни товари вече е бил наполовина разтоварен, но се очаква да напусне опасната акватория най-рано след седмица. Затова се наложи и евакуацията на пожелалите да напуснат екипажа. Те бяха заменени от нови моряци, изпратени от корабособственика "Български морски флот“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15