Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтанското село Горна Бела речка стяга празник на реколтата и сетивата

Снимка: Fcacebook /Мариана Асенова

Пазар на стоки от Българския Северозапад, вкусни местни гозби по традиционни рецепти, детска грънчарска работилница, етно музика и фюжън джаз импровизации с инструменти от различни точки на света, танцово-музикална миниатюра и още атракции ще забавляват гостите на тазгодишния Празник на реколтата и сетивата в монтанското село Горна Бела речка.

Освен типични храни от Северозападния край, гостите на празника ще опитат и специалитети, характерни за полската и иранската кухня.

"Иран не за първи път гостува в Горна Бела речка – има едно семейство, което живее в България от няколко години и се занимава с приготвянето на храна. Така че те ще представят своите версии на "Лято, запазено в буркани". А пък дамата, която е от Полша, тя от 30 години живее в България и ще представи полската традиция в запазването на слънцето и летните емоции в буркан", каза за БНР-Видин Мариана Асенова,организатор на празника. В рамките на събитието на 21 октомври ще се състои и форум за любителски съвременни изкуства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Срещите с най-малките партии слагат край на консултациите при президента за съставяне на кабинет

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Тази позиция изрази председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на..

публикувано на 26.06.24 в 11:51

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25