Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтанското село Горна Бела речка стяга празник на реколтата и сетивата

Снимка: Fcacebook /Мариана Асенова

Пазар на стоки от Българския Северозапад, вкусни местни гозби по традиционни рецепти, детска грънчарска работилница, етно музика и фюжън джаз импровизации с инструменти от различни точки на света, танцово-музикална миниатюра и още атракции ще забавляват гостите на тазгодишния Празник на реколтата и сетивата в монтанското село Горна Бела речка.

Освен типични храни от Северозападния край, гостите на празника ще опитат и специалитети, характерни за полската и иранската кухня.

"Иран не за първи път гостува в Горна Бела речка – има едно семейство, което живее в България от няколко години и се занимава с приготвянето на храна. Така че те ще представят своите версии на "Лято, запазено в буркани". А пък дамата, която е от Полша, тя от 30 години живее в България и ще представи полската традиция в запазването на слънцето и летните емоции в буркан", каза за БНР-Видин Мариана Асенова,организатор на празника. В рамките на събитието на 21 октомври ще се състои и форум за любителски съвременни изкуства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00