Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кариерен форум за българи в Германия на 22 октомври

Снимка: БКИ-Берлин

Българите, които учат, живеят и работят в Германия имат възможност да се срещнат с водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в България. Това ще се случи в рамките на Деня на кариерата, организиран от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Агенцията по заетостта (АЗ). Събитието ще се проведе на 22 октомври в Посолството на България в Берлин (LeipzigerStr. 19, 10117 Berlin).

Представителите на бизнеса ще разкажат за своята дейност и ще представят  свободните позиции, които предлагат. По време на кариерния форум представителите на МТСП и АЗ ще запознаят аудиторията с актуалното състояние на пазара на труда в България. Те ще представят предимствата на българското трудово и социално законодателство, услугите на Агенцията по заетостта, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България. 

Посещението на форума е безплатно, но изисква предварителна регистрация, която може да направите на следните линкове:

Формуляр за регистрация на работодатели:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvGjWw5sJMGE8NtNTMlFaC9j-O6JCfsTiMil-Mb_V75sFZcA/viewform

Формуляр за регистрация на хора, търсещи работа:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZc9WCXmE0wEtEzpkYfJ8IUiLl3OyXwA86NDR66vw3VY63Lg/viewform

Денят на кариерата се организира с подкрепата на Посолството на Република България в Берлин и любезното съдействие на студентско сдружение “Хъшове“, Български културен институт и Арт-театър Берлин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Унгария представиха новия брой на "Български вести“

Излезе новият брой на "Български вести“ - месечно издание на Българското републиканско самоуправление в Унгария. В изданието има статия и снимки за откриването на новия Български културно-образователен център в Будапеща. "На 12 юни красивата зала..

публикувано на 09.07.24 в 14:28
Проф. Красимир Станчев

Проф. Красимир Станчев: С езика човек може да си служи за всякакви цели – от най-миролюбиви до обявяването на война

" Гаснещият огън често пъти се разгаря отново благодарение на няколко оцелели въгленчета." С тези топли думи професорът по славянска филология Красимир Станчев вдъхва надежда, че изтляващият интерес към българската азбука, българския език и..

публикувано на 09.07.24 в 10:40

Ученици от Болградския регион се срещнаха с вицепрезидента Илияна Йотова

В президентството ученици от населения предимно с етнически българи Болградски регион в Украйна бяха посрещнати от вицепрезидента Илияна Йотова. Учениците са в страната ни по покана на Югозападния университет "Неофит Рилски“, съвместно с Изпълнителната..

публикувано на 08.07.24 в 17:13