Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кариерен форум за българи в Германия на 22 октомври

Снимка: БКИ-Берлин

Българите, които учат, живеят и работят в Германия имат възможност да се срещнат с водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в България. Това ще се случи в рамките на Деня на кариерата, организиран от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Агенцията по заетостта (АЗ). Събитието ще се проведе на 22 октомври в Посолството на България в Берлин (LeipzigerStr. 19, 10117 Berlin).

Представителите на бизнеса ще разкажат за своята дейност и ще представят  свободните позиции, които предлагат. По време на кариерния форум представителите на МТСП и АЗ ще запознаят аудиторията с актуалното състояние на пазара на труда в България. Те ще представят предимствата на българското трудово и социално законодателство, услугите на Агенцията по заетостта, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България. 

Посещението на форума е безплатно, но изисква предварителна регистрация, която може да направите на следните линкове:

Формуляр за регистрация на работодатели:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvGjWw5sJMGE8NtNTMlFaC9j-O6JCfsTiMil-Mb_V75sFZcA/viewform

Формуляр за регистрация на хора, търсещи работа:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZc9WCXmE0wEtEzpkYfJ8IUiLl3OyXwA86NDR66vw3VY63Lg/viewform

Денят на кариерата се организира с подкрепата на Посолството на Република България в Берлин и любезното съдействие на студентско сдружение “Хъшове“, Български културен институт и Арт-театър Берлин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представят второто издание на роман за преселването на българите в Бесарабия

В София днес, 3 юли, ще бъде представено второто издание на романа "Преселници" от Константин Петканов (1891-1952). Събитието ще се проведе от 18.00 ч., в Клуба на офицерите от запаса и резерва на улица "Урвич" 1-3, съобщават организаторите от..

публикувано на 03.07.24 в 07:35
Снимка: Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Сънародници в Хамбург подготвят Втори фестивал на българската художествена литература

Изкушените от изящното слово могат да представят творбите си на Фестивала на българската художествена литература в Хамбург. " Приемаме заявки за участие на интересуващи се автори, читатели, актьори и обичащи художествено слово до 30 юни 2024 г." –..

публикувано на 28.06.24 в 08:25

Български учители от чужбина споделят опит във Великотърновския университет

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий“ е домакин на Шестата международна Еразъм+ седмица "Български училища зад граница". Дискусионният форум е предназначен за учители, преподаващи в български събото-неделни и целоседмични училища..

публикувано на 28.06.24 в 07:35