Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарните групи ще дискутират предложението за отнемане на дерогацията на “Лукойл”

Снимка: Ани Петрова

Среща на парламентарните групи по повод предложението на ГЕРБ да бъде отнета дерогацията на “Лукойл Нефтофим Бургас” ще се състои днес, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Добрич.

На брифинг в централата на ГЕРБ председателят на парламентарата комисия по енергетика Делян Добрев каза, че партията му за трети път ще внесе искането в Народното събрание, тъй като от дерогацията в момента печели само “Лукойл”.

Съпредседателят на ПГ на Движението за права и свободи Делян Пеевски заяви, че ДПС ще подкрепи предложението с аргумента, че въпросът е от стратегическо значение за България и българските граждани.

Според финансовия министър Асен Василев няма гаранции дали бургаската рафинерия ще може да си осигури достатъчно надеждни доставки, ако България спре да внася руски петрол още в края на годината, а не през октомври догодина, каквото е парламентарното решение.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

200 млн. лв. нов дълг вероятно ще бъде набран в средата на май

Двеста милиона лева нов дълг се очаква да бъде набран на 13 май т.г., става ясно от страницата на Българската народна банка. На тази дата е обявен аукцион за шестмесечни съкровищни облигации с годишен лихвен процент от 3,25%. Това е втората емисия..

публикувано на 27.04.24 в 15:33

“Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB с положителна перспектива. Положителната перспектива отразява изгледите за членство на страната ни в еврозоната...

публикувано на 27.04.24 в 12:40

Над 1/5 от българите живеят под прага на бедност

Линията на бедност в България през 2023 г. е 637,92 лв. Година по-рано показателят е бил 525,92 лв., обяви Националният статистически институт. При последния размер на линията, под прага на бедността са живяли 1,3259 млн. българи, или 20,6% от..

публикувано на 26.04.24 в 14:06