Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев вторник с температури до 28 градуса

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Във вторник се очаква предимно слънчево време, ще духа слаб вятър. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 13°, а максималните - между 23° и 28°, в София - около 24°.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 м – около 18°, на 2000 м – около 11°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат 22°-23°, а на морската вода – 17°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В сряда температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 25° и 30°, а минималните - между 12° и 17°. 

Над Балканите ще бъде предимно слънчево и топло. От запад облачността ще се увеличава и по-късно след обяд в крайните северозападни райони ще превали дъжд. В Белград ще бъде 28 градуса, в Атина – 27°, в Букурещ – 26°, в Истанбул – 24°. 

С преминаването на студен атмосферен фронт над Западна и Централна Европа облачността ще бъде значителна и ще има валежи от дъжд. Предимно облачно и студено ще бъде на Скандинавския полуостров и в повечето райони от европейска Русия. На отделни места в Швеция ще превалява сняг. Предимно слънчево ще бъде в Южна Италия и Югоизточна Украйна. В Рим ще бъде 23 градуса, във Виена – 17°, в Париж – 16°, в Мадрид и Мюнхен – 15°, в Стокхолм – 6°, в Санкт Петербург – 4°, в Москва – 3°. 

В Чикаго и Мелбърн ще бъде 25 градуса, в Кейптаун – 22°, в Ню Йорк – 17°. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00