Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите уверяват енергетиците, че спазват стриктно споразумението си с тях

Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков е изпратил искания от Бойко Борисов и Делян Пеевски писмен отговор относно споразумението с енергетиците, информира БТА. По думите на Пеевски, активната работа на правителството в изпълнение на всяка една от точките от споразумението е в ход и ще продължи и занапред в тясно сътрудничество със социалните партньори. В изявлението си, разпространено от пресцентъра на ДПС, Пеевски допълва, че за постигането на пълна прозрачност и информираност на страните по споразумението и като гаранти за неговото изпълнение, отговорът на премиера ще бъде изпратен до всички участници в срещата в НС и от тях ще се очаква коментар и оценка за напредъка на изпълнението.

Припомняме, че споразумението, сключено на 3 октомври между министър-председателя, членове на МС, народни представители и представители на КНСБ от сектор "Енергетика“ бе подкрепено на следващия ден в пленарната зала. КТ "Подкрепа“ обаче отказа да го подпише и предупреди за бъдещи стачни действия. Решението включва изработване на проект на енергийна стратегия на България до 2030 г. с хоризонт до 2050 г. с участие на социалните партньори, паралелно с процеса на актуализация на Интегрирания план за енергетика и климат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25