Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите уверяват енергетиците, че спазват стриктно споразумението си с тях

Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков е изпратил искания от Бойко Борисов и Делян Пеевски писмен отговор относно споразумението с енергетиците, информира БТА. По думите на Пеевски, активната работа на правителството в изпълнение на всяка една от точките от споразумението е в ход и ще продължи и занапред в тясно сътрудничество със социалните партньори. В изявлението си, разпространено от пресцентъра на ДПС, Пеевски допълва, че за постигането на пълна прозрачност и информираност на страните по споразумението и като гаранти за неговото изпълнение, отговорът на премиера ще бъде изпратен до всички участници в срещата в НС и от тях ще се очаква коментар и оценка за напредъка на изпълнението.

Припомняме, че споразумението, сключено на 3 октомври между министър-председателя, членове на МС, народни представители и представители на КНСБ от сектор "Енергетика“ бе подкрепено на следващия ден в пленарната зала. КТ "Подкрепа“ обаче отказа да го подпише и предупреди за бъдещи стачни действия. Решението включва изработване на проект на енергийна стратегия на България до 2030 г. с хоризонт до 2050 г. с участие на социалните партньори, паралелно с процеса на актуализация на Интегрирания план за енергетика и климат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53