Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол се провежда най-старото лекоатлетическо състезание от българския календар

Снимка: Община Ямбол - архив

За 57-и път Ямбол е домакин на републиканския крос "Диана", известен като най-старото състезание в лекоатлетическия календар в България. Участие са заявили над 80 състезатели от 21 клуба в страната, съобщиха организаторите. Те са разпределени в осем възрастови групи. В спортната проява ще се включат и ученици от 5-и до 12-и клас от ямболски училища.

Първото издание на крос "Диана" e на 4 декември 1966 година по инициатива на покойния заслужил треньор Велислав Велев. През годините състезанието е съхранено благодарение на треньора Йордан Атанасов. В него са участвали едни от най-изявените български лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и др.

Надпреварата започва в 10:00 часа пред спортната зала "Диана" в градския парк, където ще са и финалите. Организатор е Клубът по лека атлетика "Тунджа" – Ямбол, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Естония пуска две евромонети по дизайн на българина доц. Светлин Балездров

Естонската централна банка пусна колекционерска монета, чието художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия доц. Светлин Балездров. Монетата с номинал от 8 евро е изработена от сребро, има..

публикувано на 25.08.24 в 11:23

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05
Атанас Зафиров

БСП ще се яви на изборите в обединение с 20 партии

Двайсет леви формации ще подпишат до края на следващата седмица коалиционно споразумение за общо явяване на следващите парламентарни избори, съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той поясни, че партията му е в напреднал..

публикувано на 25.08.24 в 09:43