Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол се провежда най-старото лекоатлетическо състезание от българския календар

Снимка: Община Ямбол - архив

За 57-и път Ямбол е домакин на републиканския крос "Диана", известен като най-старото състезание в лекоатлетическия календар в България. Участие са заявили над 80 състезатели от 21 клуба в страната, съобщиха организаторите. Те са разпределени в осем възрастови групи. В спортната проява ще се включат и ученици от 5-и до 12-и клас от ямболски училища.

Първото издание на крос "Диана" e на 4 декември 1966 година по инициатива на покойния заслужил треньор Велислав Велев. През годините състезанието е съхранено благодарение на треньора Йордан Атанасов. В него са участвали едни от най-изявените български лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и др.

Надпреварата започва в 10:00 часа пред спортната зала "Диана" в градския парк, където ще са и финалите. Организатор е Клубът по лека атлетика "Тунджа" – Ямбол, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00
Илхан Кючюк

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в..

публикувано на 24.08.24 в 11:35

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59