Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол се провежда най-старото лекоатлетическо състезание от българския календар

Снимка: Община Ямбол - архив

За 57-и път Ямбол е домакин на републиканския крос "Диана", известен като най-старото състезание в лекоатлетическия календар в България. Участие са заявили над 80 състезатели от 21 клуба в страната, съобщиха организаторите. Те са разпределени в осем възрастови групи. В спортната проява ще се включат и ученици от 5-и до 12-и клас от ямболски училища.

Първото издание на крос "Диана" e на 4 декември 1966 година по инициатива на покойния заслужил треньор Велислав Велев. През годините състезанието е съхранено благодарение на треньора Йордан Атанасов. В него са участвали едни от най-изявените български лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и др.

Надпреварата започва в 10:00 часа пред спортната зала "Диана" в градския парк, където ще са и финалите. Организатор е Клубът по лека атлетика "Тунджа" – Ямбол, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

В събота  до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°...

публикувано на 19.07.24 в 19:05

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50