Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Бургас на работещите в "Лукойл“

Снимка: БТА

Работници в нефтената рафинерия "Лукойл" протестират в Бургас. Те настояват за запазване на работните им места. Движението по магистрала "Тракия" в района е блокирано, протестиращите пропускат само автобуси на градския транспорт и линейки. Недоволството е провокирано от предложението на ГЕРБ за предсрочно прекратяване дерогацията на "Лукойл" да работи с руски петрол. Нефтохимиците се притесняват и от слуховете за евентуална продажба на рафинерията. Те обявиха, че са готови да стигнат до жълтите павета в столицата.

От Брюксел премиерът Николай Денков заяви, че опасенията на протестиращите заради дерогацията на руския петрол, са основателни. "Ако рязко се премахне дерогацията, създаваме огромни рискове, първо, за хората, които могат да видят много по-високи цени на горивата от това, което имат в момента, ако има недостиг на пазара, и второ - за работещите в рафинерията", каза Денков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05