Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Бургас на работещите в "Лукойл“

Снимка: БТА

Работници в нефтената рафинерия "Лукойл" протестират в Бургас. Те настояват за запазване на работните им места. Движението по магистрала "Тракия" в района е блокирано, протестиращите пропускат само автобуси на градския транспорт и линейки. Недоволството е провокирано от предложението на ГЕРБ за предсрочно прекратяване дерогацията на "Лукойл" да работи с руски петрол. Нефтохимиците се притесняват и от слуховете за евентуална продажба на рафинерията. Те обявиха, че са готови да стигнат до жълтите павета в столицата.

От Брюксел премиерът Николай Денков заяви, че опасенията на протестиращите заради дерогацията на руския петрол, са основателни. "Ако рязко се премахне дерогацията, създаваме огромни рискове, първо, за хората, които могат да видят много по-високи цени на горивата от това, което имат в момента, ако има недостиг на пазара, и второ - за работещите в рафинерията", каза Денков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35